
ذوالفقار احمد زاده
پدر شعر تالشي
نام ذوالفقار احمد زاده پئنسري (1942 - 1898)، شاعر و روزنامه نگار انقلابي تالشتا سال 1990 تقريبا نا شناخته بود. تنها گروهي از سالمندان و روشنفكران تالش شمالياورا ميشناختند و اشعاري از ايشان را به خاطر داشتند .
پس از فروپاشي شوروي، بر رسي احوال و گردآوري و نشر آثار وي به وسيله هلالمحمد اف با جديت آغاز شد و با انتشار مقالاتي متعدد و چند كتاب ، به جهانادبيات معرفي گرديد. اكنون با استناد به همان آثارو نوشتههاي ميتوان از ذ. احمد زاده به عنوانپدر شعر تالشي و يك نابغه ادبي ياد كرد .
زمانيكه در تالش جنوبي فرامرز مسرور با انتشار منظومه خنديله پئشت، سرودن بهزبان تالشي را در آغاز يك شاهراه قرار داد، سالهاپيش از آن شاعراني چون صدقي پونليو ميرزا فرهاد شهنازي، تقريبا همزمان با احمد زاده، اشعاري به تالشي سروده بودند وليدر تالش شمالي ذوالفقار احمد زاده هنگامي ظهور ميكند كه هيچ تجربه قابل اشارهاي ازسرودن به زبان تالشي وجود نداشت . او عواطف و انديشههاي سرشار از شور زندگي ومضامين اجتماعي و انقلابي اش را با مصالحي نيازموده و نا ورزيده آن زبان چنان بهفصاحت و زيبايي و سادگي بيان ميكند كه نميتوان تصور كرد ايشان هرگز دفترو ديوانياز اشعار تالشي را مطالعه نكرده و در آن زمينه از تجربيات ديگران وامي نگرفته است .
ادامه مطلب
|